A saját kenyér élménye önmagában is felemelő

A legtöbb recept ijesztően bonyolultan hangzik, úgyhogy ott egyszerűsítettünk, ahol tudtunk.

Eddig mindig halogattuk a dolgot, mert a leírások alapján nagyon macerásnak tűnt, de aztán jött a Covid, és azóta kevés jótékony hatásai között tartjuk számon, hogy belevágtunk a kovásznevelésbe.

A legtöbb recept ijesztően bonyolultan hangzik, úgyhogy ott egyszerűsítettünk, ahol tudtunk.

[kep2:156394]

Kovászunkat mindössze öt napig neveltük, és így is remekül működik. A nevelés napi 2 perc odafigyelést igényel, a kenyér összedobása is megvan 15-20 perc alatt, ezen kívül csak türelemre van szükségünk, de abból sok órányira.

A kovászos kenyér abszolút megéri az erőfeszítést. Mi öntöttvas-lábosban sütöttük, így a héja fantasztikusan ropogós, ugyanakkor puha lett, a bélzet lyukacsos, már-már foszlós. Másnapra kissé megszikkad, de ruganyos marad, az íze pedig kifogástalan.

[kep2:156398]

A saját kenyér...

Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.