A mustár házilag az igazi, nem lehet elrontani

Aki egyszer már evett rendes mustárt, az bizony utána fanyalogni fog a semmilyen ízű bolti változatokra. Itt az idő, hogy elkészítsük a saját mustárunkat. Rém egyszerű.

Aki egyszer már evett rendes mustárt, az bizony utána fanyalogni fog a semmilyen ízű bolti változatokra. 

Panaszkodással viszont nem megyünk semmire, így tessék nekiállni, hogy saját mustár legyen a hűtőben. Mutatom, rém egyszerű.

Sok patikában vagy bioboltban elérhető a fehér mustármag, egy zacskónyi adagért, ami jellemzően 250 gramm, átlagosan 800 forintot kérnek, amiből elég sok ízletes krém készíthető. 

[kep2:154992]

A fekete változatot nem tartják mindenhol, de ha van éppen, érdemes abból is beszerezni és egy-egy kanállal hozzáadni, mert a sötét szemek jól mutatnak a befőttesüvegben. 

Legegyszerűbb 100 grammos egységekben gondolkodni, hogy ne öregedjen ránk. Ugyan a sav és a só miatt a házi sem bírja rosszul a hűtőben,...

Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.