A magyarok is ott vannak a Bocuse európai döntőjében

A csapat élén a hazai döntő győztese, Kelemen Roland, a nyíregyházi Hunguest Sóstó szálloda séfhelyettese áll.

Elkezdődött a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny európai döntője a norvégiai Trondheimben. A március 19-20-án zajló szakmai összecsapáson a magyarok is részt vesznek. 

A csapat élén a hazai döntő győztese, Kelemen Roland, a nyíregyházi Hunguest Sóstó szálloda séfhelyettese áll, a commis pedig a siófoki Fodor Noel, aki tavalyelőtt végezte el a szakácsiskolát, és családja éttermében dolgozik szülővárosában. A coach pozíció Szabó Lászlóé, aki korábban kétszer is indult a Bocuse d'Or hazai döntőjén, de szerepelt a nemzeti szakácsválogatottban is.

[kep2:154892]

A kontinensdöntő idei témái izgalmasak és északiak: a tálat két fő összetevőből, a lofoteni skreiből, azaz egy Norvégiában honos tőkehalból, valamint a fröyai fésűkagylóból kell megalkotni. Ehhez két zöldségköretet jár, valamint...

Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.