A legjobb kajszibarack fajták - itt a lista
Bemutatjuk a kajszifajták népes seregét, jellemzőikkel, tulajdonságaikkal.
AVIRINE
A fajta ‘Bergarouge’ márkanév alatt került forgalomba. Kései érésű. Gyümölcse középnagy, gömbölyded alakú, nagyon tetszetős színeződésű. Héja sötét narancssárga színű, a napos oldalon piros fedőszín borítja. Húsa mély narancsszínű, kemény, de leves, kiváló, intenzív zamatú. Friss fogyasztásra és feldolgozásra egyaránt alkalmas.
BERGERON
Kései érésű. Gyümölcse közép-nagy, kissé megnyúlt alakú. A héj sötét narancssárga színű, a napos oldalon sötétpiros. Húsa narancssárga színű, kemény, de leves, kellemes savú, zamatos. Friss fogyasztásra és kedvező savtartalma miatt feldolgozásra egyaránt alkalmas. Túlterhelődésre hajlamos, ilyenkor gyümölcse kisebb, ízetlenebb és rostosabb.
CEGLÉDI ARANY
Középkései érésű. Gyümölcse nagyméretű, gömbölyű. Héja egyenletes, világos aranysárga, kevés fedőszínnel. Húsa narancssárga,...