A legjobb ágyas a dupla ágyas

Ehhez fogható szilvapálinkát még sosem kóstoltunk.

Pálinka whiskys pohárból? Csakis. Meggyőződésünk, hogy valamennyi párlat valódi karakterét ez az alapvetően whiskykóstolásra szánt tulipánforma mutatja meg a legjobban.

Egy pillanatig sem volt kérdés, hogy ezt a figyelmünk hálóján fennakadt dupla ágyas Árpád szilvapálinkát is ebből a pohárkából kóstoljuk. 

[kep:155423]

Régóta szemeztünk ezzel a pálesszel, mert ágyasat kóstoltunk sokat, de dupla ágyasat még sosem.

És ha pálinka, akkor nálunk elsőbbséget élvez a szilva. Vicces amúgy, hogy az első írásos emlékek a szilvát említik a gyümölcspálinkák közül, vagyis az első gyümölcs, amiből pálinkát főztek, valószínűleg a szilva volt.

[kep:155425]

De az Árpád pálinkaház tulajdonosai is így voltak ezzel, mert ahogy írják:

„Békéscsabai manufaktúránk mi mást is termeszthetne ezen a vidéken, a saját gyümölcsöseiben, mint szilvát...A gyümölcsöst együtt...

Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.