A legfinomabb málnalekvár receptek: nem lehet őket elrontani

Érik a meggy, a málna és a piros bogyós gyümölcsök. Ha nem fogy el rögtön, pár nap alatt megromlik. Ne hagyjuk annyiban, főzzünk belőlük lekvárt!

Málna: szörphöz túl kevés, frissnek túl sok

Egyik legértékesebb gyümölcsünk a málna, ha nem terem annyi, hogy málnaszörpöt csöpögtessünk belőle, de a napi betevőnél azért mégis több, szedjünk mellé társnak más piros termésű gyümölcsöt és főzzük be lekvárnak. A málna zamata már kis mennyiségben is csodákat művel pédául meggyel kombinálva. Van, akit zavarnak a natúr málnalekvárban a magok, azoknak is jó megoldás, ha egy kis meggyel lazítjuk az elegyet.

malna_lekvarnak

Meggy-málna lekvár

Hozzávalók:

  • 60 dkg málna
  • 60 dkg meggy
  • dzsemfix 3:1
  • 30-40 dkg cukor
  • kis citromlé

A megtisztított, kimagozott egészséges gyümölcsöt tegyük fel főzni a kimért cukorral, dzsemfizzel. Ízlés szerint turmixoljuk a gyümölcsöket, ha az egyöntetűbb lekvárokat szeretjük vagy hagyjuk egyben...

Tovább a teljes cikkhez az edenkert.hu oldalon.