A legfinomabb cipóban sült húsvéti sonka recept

Sült sonkát sokan csak Húsvétkor fogyasztanak, pedig ez a cipóban sült sonka többször is kerülhetne asztalra, annyira finom!

A cipóban sült sonka receptje valószinűleg Németországból származik, de mi már honositottuk és minden évben ezt esszük Húsvétkor :)

Húsvéti sonka recept

A recept hozzávalói ( 6 személyre)

  • 1 db vöröshagyma
  • 60 dkg rozsliszt
  • 1 csapott kiskanál olaj
  • 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 5 dl víz
  • 2 zacskó instant élesztőpor
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 db tojás

A sonkához:

  • 1,5 kg füstölt sonka
  • 2 evőkanál búzakorpa

A Cumberland mártáshoz:

  • 1 db narancs
  • 20 dkg ribiszkekocsonya
  • 1 kiskanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál portói
  • só,
  • bors
  • őrölt gyömbér

 

cipóban sült sonka receptje

 

Elkészítés

A kenyértésztához készítsük el 2-3 nappal korábban a kovászt. Ehhez tisztítsuk meg a hagymát, és reszeljük le finomra. Keverjük össze 4 dkg rozsliszttel és 2-3 evőkanál vízzel. Tegyük lefedve hűvös helyre. Időnként keverjük meg....

Tovább a teljes cikkhez az edenkert.hu oldalon.