A legfinomabb cipóban sült húsvéti sonka recept
Sült sonkát sokan csak Húsvétkor fogyasztanak, pedig ez a cipóban sült sonka többször is kerülhetne asztalra, annyira finom!
A cipóban sült sonka receptje valószinűleg Németországból származik, de mi már honositottuk és minden évben ezt esszük Húsvétkor :)
Húsvéti sonka recept
A recept hozzávalói ( 6 személyre)
- 1 db vöröshagyma
- 60 dkg rozsliszt
- 1 csapott kiskanál olaj
- 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 5 dl víz
- 2 zacskó instant élesztőpor
- 1 kiskanál cukor
- 1 db tojás
- só
A sonkához:
- 1,5 kg füstölt sonka
- 2 evőkanál búzakorpa
A Cumberland mártáshoz:
- 1 db narancs
- 20 dkg ribiszkekocsonya
- 1 kiskanál dijoni mustár
- 1 evőkanál portói
- só,
- bors
- őrölt gyömbér
Elkészítés
A kenyértésztához készítsük el 2-3 nappal korábban a kovászt. Ehhez tisztítsuk meg a hagymát, és reszeljük le finomra. Keverjük össze 4 dkg rozsliszttel és 2-3 evőkanál vízzel. Tegyük lefedve hűvös helyre. Időnként keverjük meg....