A legfinomabb birsalmasajt recept kezdőknek - ennyire egyszerű

A háziasszonyok a birsalmasajtot októberben-novemberben főzték.Hoztunk egy nagyon könnyű receptet, amit bárki elkészíthet.

 

Birsalma: mire jó?

A birsalma gazdag A-, B1-, B2-, C-, E- és P-vitaminban, valamint ásványi anyagokban. Almasavat és csersavat is tartalmaz. A gyümölcsök közül a birsnek a legmagasabb a pektin tartalma. A pektin az emberi szervezet számára igen fontos, értékes rost. Szintén egyedülálló a P-vitamin (citrintartartom) tartalma, ami esetenként megelőzi, vagy segíti a skorbut, illetve a vérzékenység gyógyulását és a koleszterinszintet is szabályozza. A háziasszonyok a birsalmasajtot októberben-novemberben főzték. A birsből lekvárt is lehet főzni, de levesnek és mártásnak is nagyon finom.

birsalma_birsalmasajt_birsalma_sajt_recept_birsalma_recept_kezdknek

 

Birsalmasajt

 

Birsalmasajt recept lépésről-lépésre a Dunántúlról

1. A megmosott, a magháztól és a hibás részektől megtisztított birsalmát héjastól bő vízben meg kell főzni, majd főzővíz nélkül...

Tovább a teljes cikkhez az edenkert.hu oldalon.