
A kisváros cukrásza, aki szereti a pörgést
Vajon milyenek a mindennapjai egy cukrásznak, aki egy vidéki kisvárosban működteti fagyizóját? Mit szeret leginkább a szakmájában, és süteménykészítés, kávéfőzés mellett még mivel kell foglalkoznia napközben? Erről beszélt a HR Portálnak Kiss Dániel, egy neves lajosmizsei cukrász család második generációs képviselője.
Miért lettél cukrász, mi tetszett meg ebben a szakmában?
Szüleim is a vendéglátásban dolgoznak, édesapám Venesz-díjas mestercukrász, 1995-ben indította el vállalkozását Lajosmizsén, egy neves fagyizót, ami azóta is működik, és nagyon sokan szeretik. Így én tulajdonképpen mindig is vendéglátós környezetben mozogtam, megtapasztaltam ennek az életformának minden előnyét és hátrányát. Nem azt mondom, hogy más foglalkozást nem is tudtam magamnak elképzelni, de kezdetektől vonzott. Emlékszem, már gyermekként besegítettem szüleimnek, például felsöpörtem a teraszt, vagy mosogattam,...