A helyi termékek mellett kampányolt az Agrárkamara
A helyi termékek révén csökkenthető az élelmiszerek szállítási útja, a termelő, a feldolgozó és a fogyasztó nemcsak fizikailag van közel egymáshoz, hanem bizalmi viszony is kialakul köztük – hívja fel a figyelmet az Agrárkamara.
A rövid ellátási lánc (REL) és annak értékesítési formái rávilágítanak arra, hogy hogyan csökkenthető az élelmiszerek szállítási útja, és hogyan lehetséges, hogy a termelés,
a feldolgozás és az értékesítés, valamint a fogyasztó a lehető legközelebb legyen egymáshoz.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) nyolc városban tartott „Helyi termék” rendezvényt: a tavaszi négy után októberben újabb négy helyszínen, az Agrárminisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Kislépték Egyesület közreműködésével.
A rendezvénysorozat előadásai is rámutattak arra, hogy növelni kell a helyben termelt termékek előállítását és...