A gin fűszernövényei: ízek, aromák, zamatok

Jelenleg a giniparban körülbelül 120-150 többé-kevésbé gyakori fűszert használnak ginkészítéséhez. Ezek között valamelyik elengedhetetlen egy jó recepthez, van, amit pedig alig egy-két lepárló használ, hogy így tegyék egyedivé saját terméküket. Bemutatjuk a ginekhez felhasznált 5 leggyakoribb fűszert, amelyek a ginreceptek alapjának számítanak. Bármelyik gint vizsgáljuk, magabiztosan állíthatjuk, hogy ezen fűszerek szinte mindegyikét tartalmazza.

Borókabogyó (ang.: juniper; lat.: juniperus communis)

A boróka felhasználása a ginhez tradicionálisan törvényhez kötött, minden ginnek tartalmaznia kell. Bármilyen egyedi a gin, legtöbbször fel lehet fedezni benne a boróka jellegzetes keserédes fenyős-levendulás-kámforos ízét. Az egész északi féltekén elterjedt, de a legjobb minőségűeket vadon Olaszország, és Macedónia dombságain lehet megtalálni.

 

Koriandermag (ang.: coriander; lat.: coriandrum...

Tovább a teljes cikkhez az edenkert.hu oldalon.