5+1 ok, miért legyen éles a késünk

Kevesen dolgoznak odahaza normálisan megélezett késsel. Van, aki tart tőle, van, aki még sosem tapasztalhatta meg, milyen az, ha vág az acél.

Kevesen dolgoznak odahaza normálisan megélezett késsel – van, aki tart tőle, van, aki még sosem tapasztalhatta meg, milyen az, ha vág az acél. Pedig a konyhai munkák során kevés olyan veszélyes dolog van, mint a tompa kés és a rossz kéztartás kombinációja.

Összeszedtük a legfontosabb indokokat, hogy megpróbáljunk mindenkit meggyőzni arról, törődjön a késével, ezáltal is törekedve a biztonságra.

1. Pontosság és kontroll

Az éles kés precízebb vágásokat tesz lehetővé, így a szeletek egyenletesek és esztétikusak lesznek. Ez különösen fontos, amikor például hagymát vagy húsokat szeletelünk, mert az azonos méretű darabok egyenletesen főnek vagy sülnek meg.

[kep:156087]

2. Kevesebb erőfeszítés

Ha megfelelő a penge állapota, kisebb erőkifejtés szükséges, így...

Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.